Wrongelsnijder

Wrongelsnijder
Artikelnummer: 32022

Beschikbaarheid: Op voorraad

Excl. BTW: € 22,27 Incl. BTW: € 26,95

Snelle verzending!
Lees verder...

Bel ons gerust voor meer informatie over onze producten.

Niet tevreden?
Geld terug.

Details
Details
Wrongelsnijder Het snijden van de wrongel. Is de melk gestremd, dan kunnen we beginnen met snijden. Neem hiertoe de wrongelsnijder en haal deze in vertikale stand,met de scherpe zijde voor, door de gestremde melk. Eerst langs de wand en vervolgens in verschillende richtingen. Snij vooral rustig. De wrongel wordt in kleine stukjes verdeeld. Door het snijden gaat de wei uitreden. Deze moet helder geel-groen van kleur zijn . Is zij wit dan snijden we te ruw en vormt zogenaamde stofwrongel, welke megaat de wei in. dat kost niet allen kaas maar ook kwaliteit. Het snijden duurt ongeveer tien minuten. We laten vervolges de wrongel, die dan in stukjes ter groote van een erwt gesneden is bezinken.